Rólunk

Cégünk 1992-ben alakult. Kezdetektől fogva lengyel digitális kaputelefonok importjával, forgalmazásával, és szervizelésével foglakoztunk.

Magyarországon elsőként mi hoztunk forgalomba 2 eres hálózaton működő digitális kaputelefon rendszereket WEKTA, majd PROEL márkanévvel. Ezek a készülékek valódi újdonságok voltak. Rendkívül egyszerű szerelhetőségük, kiemelten jó használhatóságuk és minőségük miatt rendkívüli gyorsasággal hódították meg a piacot.

Nem véletlen, hogy egyre többen próbálkoztak hasonló rendszerek importjával, illetőleg létrehozásával saját fejlesztésben. A tisztességes és tisztességtelen konkurencia 1996-ban jelent meg a hazai piacon. Ennek köszönhetően ma több hasonló termék van forgalomban. Ezek jelentős része „klón termék”.

Természetesen a kaputelefon rendszer fejlődött. Megjelent a videó változat, az elektronikus névtáblával szerelt KDC-3000 klaviatúra, a KDC-1804, és KDC-1805 DALLAS ill. RFID beléptetős klaviatúrák, majd a KDC-1905 – KDC-1915 típusú komplett rendszer.

A lengyel gyártó ezeket a fejlesztéseket úgy hajtotta végre, hogy biztosítsa a kompatibilitást visszafelé a legrégebbi gyártmányokig. A kezdeti optikai klaviatúrákat piezoelektromosak váltották fel, és megjelent a KDC-1905 klaviatúrával egybeépített kaputelefon központ is, amelyet KDC-1915 kezelőkkel lehet kiegészíteni.

A régebbi optikai klaviatúrák gyártása megszűnt. Az új típusú klaviatúrák a régiek helyére minden további nélkül beépíthetőek de sokkal többet tudnak. A mai a legrégebbi, TK-3 típusú, lakáskészülékekkel is működnek.

Különös figyelmet fordítottunk, és fordítunk ma is a szerviz kérdésére. Ennek köszönhetően tudjuk ma is biztosítani azt, hogy egy meghibásodott terméket legkésőbb 3 munkanap alatt megjavítunk. Ha ez nem sikerül, akkor a javítás idejére cserekészüléket biztosítunk. Tesszük ezt függetlenül attól. hogy a termék garanciális, vagy sem. A javítások nagy része nálunk MEGVÁRHATÓ.

Termékeinkre 2 év garanciát adunk.

Az utóbbi években a SECTOR kft-vel karöltve saját fejlesztéseket is folytattunk. Létrehoztunk egy olyan proxy kártyás beléptető rendszert, amelyet a régebbi, KDC-1803 típusú klaviatúrákkal lehet programozni.

Ehhez a rendszerhez kialakítottunk a klaviatúrától független programozó készüléket, egy memória áttöltő egységet, valamint az olvasó memóriájának kiolvasásához, és szerkesztéséhez egy számítógépes programot.

Ezt kiegészítettük egy u.n. fordító programmal, ami biztosítja, hogy a KDC-1905 típusú központok és a KDC-1805 klaviatúránál használt RFiD kártyákat – azok visszakérése nélkül – érvényesíteni lehessen a D-HÍD/SECTOR olvasónál, és fordítva. Ezzel PROEL és a D-HÍD/Sector proxi olvasó rendszer teljesen „átjárhatóvá” vált. A KDC-1805 klaviatúrák, és a KDC-1905 központok „öntanító” RFiD felvételi programja segítségével D-HÍD/Sector olvasó szerelhető olyan helyeken is, ahol nincs kaputelefon, de beléptetőt igényelnek.

Forgalomba került egy, az olvasóhoz csatlakoztatható, optikai egység is, amelynek segítségével az olvasó TV távirányítóval is programozhatóvá válik. (Az önállóan szerelt olvasót így programozáskor nem kell kiszerelni.)

A PROEL cég is jelentőset lépett előre. Az optikai klaviatúrákat minden készüléküknél piezoelektromossá alakították. Kifejlesztették a KDC-1804 Dallas kulcsos, KDC-1805 RFiD olvasóval szerelt mikroprocesszoros klaviatúrákat. Forgalomba hozták a KDC-1905/M – KDC-1915M rendszereket, valamint annak elektronikus névtáblával szerelt KDC-3905 – KDC-3915 változatát.

Mintegy 5 éve hoztuk forgalomba lengyel PAWBOL cég LED világítótesteinek egy részét. Ezek főként 13W-os 1700 lm fényerejű normál, vagy radar mozgásérzékelős, folyosó funkcióval rendelkező mennyezetlámpák, de hozunk be 4 W-os 680 lm fényerejű pincelámpákat is.

Mi tehát nem ülünk babérjainkon, hanem fejlesztünk. Nyitottak vagyunk minden felhasználói igényre. Igyekszünk azokat kielégíteni akár új gyártók felkutatásával is. Köszönettel vesszük észrevételeiket, javaslataikat. Köszönjük figyelmüket.

Kifutott, kifutó és új termékek (összefoglalás)

 

A PROEL kaputelefon rendszert 1992 óta forgalmazzuk az azóta eltelt majdnem 30  év alatt a termékek változtak, és az egyszerű – bár akkor nagyon modernnek számító – digitális kaputelefon azóta jelentős fejlődésen ment át. A rendszerek RFiD beléptetőt kaptak, memóriájuk mikro SD kártyán kimenthetővé vált, és a régebbi optikai elven működő kezelőket piezoelemes számlapok követték. Klaviatúra és a központ régebben  2 egységet képviselt. Ma ezek egybe épültek. A rendszer egy sor új szolgáltatással bővült. (Pl  diszpécser rendszer, lakásonkénti csengetési beállítás lehetősége, késleltetett zárnyitás, stb)

 

EGYETLEN DOLOG AZONBAN NEM VÁLTOZOTT.

A régebbi elemek mind kompatíbilisak a legújabbakkal.

 

Az idő múlásával bizonyos egységek kifutottak, és ezeket ma már nem forgalmazzuk, de jelentős részüket ma is javítjuk Az alábbiakban összefoglaljuk a kifutott termékekkel kapcsolatos mai helyzetet.

 

Kifutott termékek, amelyek javítását már nem vállaljuk

 

KDC-1803 – klaviatúra                                                       1995 előtti gyártásúak

KDC-2000, KDC-2000V –  klaviatúra                                Utolsó gyártási év 2009

TK-3 – lakáskészülék                                                           Utolsó gyártási év 1996

TK-4 – lakáskészülék                                                           Utolsó gyártási év 1997

IK-255 –  lakáskészülék                                                       Utolsó gyártási év 1997

BC-255 – lakáskészülék                                                      Utolsó gyártási év 1998

SE-255 –  lakáskészülék                                                      Utolsó gyártási év 1999

PC-255 – lakáskészülék V.1.4 dekóderrel                           Utolsó gyártási év 2005

 

Kifutott termékek, amelyek javítását még vállaljuk

 

KDC-1803 – klaviatúra                                                        Utolsó gyártási év 2010

KDC-1803/L – klaviatúra                                                    Utolsó gyártási év 2011

 

Kifutó termékek, amelyeket ma még forgalmazunk

 

PC-255 – jumperes lakáskészülék

MV-255 – videó monitor (a készlet erejéig elérhető.)

 

Már forgalomban levő és rövidesen belépő új termékek

 

KDC-1805                                                                    klaviatúra

KDC-1905/ KDC-1915/M                                             audió központok

KDC-3905/KDC-3915                                                  audió központok

KDC-3905/V – KDC-3915/V                                        videó központok

PC-512, PC-512/V                                                        lakáskészülékek

PC-612, PC-612/V                                                        lakáskészülékek